OVER VAN DEN BURG EIPRODUCTEN BV


De huidige fabriek is uitgerust met ultra-moderne en de meest geavanceerde apparatuur. Volledig volgens de meest recente wet- en regelgeving, zijn de wanden geheel afgewerkt met roestvrijstaal. De moderne fabriek beschikt over eigen laboratoria alsmede een aseptische afvulinstallatie. Besmettingsgevoelige werkruimten zijn steriel door middel van overdruk. Bovendien is de gehele productie-afdeling uitgerust met een luchtbehandelingssysteem voor de levering van zuivere lucht. Het productieproces is zodanig ontworpen, dat een voortdurende bewaking en regeling van alle systemen tijdens het hele proces mogelijk is. Controle van de productie is een van de belangrijkste aspecten om de fabricage van top-kwaliteit producten te kunnen garanderen.

 

Productieproces

Vanaf de opslagplaats worden verse eieren aangevoerd naar de breekruimte met moderne breekmachines. Om de kwaliteit te garanderen, wordt het klimaat op beide afdelingen beheerst. Onder uiterst hygiënische omstandigheden worden verse eieren verwerkt tot vloeibare producten. Het vloeibare product wordt gestandaardiseerd volgens de specificaties van de klant; ingrediënten zoals zout en suiker kunnen worden toegevoegd, waarna het product gepasteuriseerd wordt. Na pasteurisatie wordt het product rechtstreeks naar de afvulruimte vervoerd voor afvulling in roestvrijstalen containers, boxen met liners of tankwagens. De volle containers worden door middel van een interne afvoerband naar het op temperatuur gecontroleerde koelhuis vervoerd, van waaruit zij in koelwagens worden geladen voor uitlevering.